Články

5 kľúčových vecí, ktoré musíte...

5 kľúčových vecí, ktoré musíte vedieť pred nákupom prekladača

5 kľúčových vecí, ktoré musíte vedieť pred nákupom prekladača

Chystáte sa kúpiť prekladač reči? Ste zmätení ponukou všetkých prenosných prekladačov na trhu? Nie je prekvapujúce, ak ste. Existuje veľa vreckových prekladačov, ktoré prichádzajú na trh v posledných rokoch.

To je dobre, pretože máte veľa možností na výber. Musíte však zistiť, čo je dôležité, pokiaľ ide o prekladateľské zariadenia, pretože nie všetky elektronické prekladače hovoreného slova sú si rovné. Niektoré prekladače fráz sú dnes na trhu prakticky zbytočné.

Tu je zoznam toho, čo by ste mali zvážiť pred zakúpením zariadenia na preklad jazyka, ak chcete kvalitný pristroj na prekladanie jazykov.

1. Pozor na cenu

Nízka cena nemusí znamenať nízku kvalitu pokiaľ ide o okamžité prekladače, ale často to tak je, ak klesne pod určitý cenový bod.

Nezabúdajte, že pri nákupe online a lodnej doprave zo zahraničia niekedy nie je cena zahrnutá v konečnej v cene. Je potrebné zohľadniť aj náklady na dopravu.

Pri kontrole ceny je potrebné zvážiť nasledujúce veci:

  • Rýchlosť prekladu
  • Dôveryhodnosť spoločnosti a záruky
  • Presnosť prekladu
  • Poplatky za SIM kartu - musíte si kúpiť kartu SIM a účtujú vám poplatky za používanie internetu (t. j. poplatky za roaming) pri preklade?
  • Použiteľnosť - je zariadenie ľahko použiteľné?
  • Rýchlosť dodania po objednávke
  • Funkcie - koľko jazykov prekladá? Dokáže prekladať text a reč alebo iba reč? Dokáže skenovať a prekladať text na obrázkoch? Umožňuje niekoľkým ľuďom hovoriacim rôznymi jazykmi viesť konverzáciu, alebo je to iba jednosmerný alebo obojsmerný prekladač hovoreného slova? Ponúka nejaké ďalšie výhody, ako napríklad vstavané slovníky alebo schopnosť prekladať lekárske výrazy, žargón, atď. Je to vreckový prekladač fráz, alebo potrebujete na jeho nosenie tašku?

2. Koľko stojí preklad?

Niekedy je zariadenie lacné, ale jeho používanie je drahé. Ako je to možné? Väčšina prekladačov reči a textu potrebujú byť online. To znamená, že budete potrebovať Wi-Fi alebo SIM kartu pre prekladanie reči.

Zatiaľ čo niektoré prekladače fráz prichádzajú so vstavanými SIM kartami, pri iných ich musíte kúpiť. Navyše, niektoré majú vysoké poplatky za roaming, čo znamená, že každý preklad vás ničo stojí, pokiaľ nie ste pripojení k sieti Wi-Fi.

Niektoré spoločnosti ponúkajú niekoľko prekladačov v reálnom čase so vstavanou SIM kartou a bezplatným používaním internetu v mnohých rôznych krajinách na celý život. Iné ponúkajú preklad offline, hoci jeho presnosť je zvyčajne obmedzená.

Pred nákupom si overte ďalšie poplatky.

3. Potrebujete stiahnuť softvér?

Niektoré prekladače hovoreného slova, ktoré si kúpite, vyžadujú stiahnutie softvéru a môžu si účtovať poplatky za aktualizácie softvéru. Pred zakúpením prekladača to vždy skontrolujte u výrobcu.

Niektoré spoločnosti dokonca predávajú aplikácie, nie fyzické prekladače a zavádzajú kupujúcich, ktorí si myslia, že kupujú ručný prekladač. Iní predávajú zariadenie, ktoré funguje podobným spôsobom ako reproduktor, ktorý potom možno ovládať pomocou aplikácie v telefóne (aplikácia je skutočným prekladačom). Okrem toho bolo hlásené, že niektoré aplikácie obsahujú malvér.

4.Kto ho vyrobil?

Skontrolujte povesť spoločnosti, ktorá pristroj na prekladanie jazykov vyrobila. Je známa tým, že vytvára prvotriedne prekladače? Alebo je to výrobca vo vzdialenej krajine, ktorý má málo online recenzií? A čo preprava? Doručenie vášho zariadenia po zakúpení trvá niekoľko dní alebo niekoľko týždňov?

Upozorňujeme, že nie všetky spoločnosti ponúkajú zákaznícky servis - je to dôležité, ak máte so zariadením nejaké problémy. Skontrolujte, či majú vyhradený tím zákazníckych služieb a či tím hovorí vaším jazykom!

Budete sa tiež chcieť bližšie pozrieť na záruky a zásady vrátenia tovaru - ako vždy, prečítajte si drobné písmo!

5. Čítajte recenzie

Aj keď sa všetci môžeme zhodnúť na tom, že existujú falošné recenzie, zvyčajne sú oveľa zriedkavejšie, ako tie skutočné. Ak má spoločnosť / zariadenie veľa pozitívnych recenzií, potom od nich nakupujete bezpečnejšie, ako od iných.

Čítanie recenzií vás tiež upozorní na veci, ktoré ste možno nezohľadnili - mnohí zabudnú skontrolovať ďalšie funkcie, ako napríklad ak má mikrofón so zníženou hlučnosťou, ktorý je potrebný pri preklade v rušnom prostredí.

Čítaním recenzií sa dozviete mnoho, nielen či je prekladač hovoreného slova dobrý, ale či dané funkcie potrebujete.

Články
Ako kúpiť elektronický prekladač textov a vet?

Ako kúpiť elektronický prekladač textov a vet?

Už ste cestovali do zahraničia? Skúšali ste niekedy komunikovať v jazyku, keď v skutočnosti neviete povedať ani jedno slovo? Elektronické prekladače textov a viet sú v takýchto situáciách skutočnou pomocou. Vďaka prekladaču sa nemusíte obávať ťažkých slovníkov a frazeologických kníh a nemusíte so sebou bojovať, aby ste na konci jazyka našli slovo, na ktoré si práve neviete spomenúť. Musíte iba povedať alebo napísať slovo do prekladača a po pár sekundách ho budete mať preložené do zvoleného jazyka. Trh prekypuje rôznymi elektronickými prekladačmi textu. Viete, na čo sa máte pozerať, aby ste si vybrali ten najlepší prekladač viet? Tu je niekoľko tipov:

Vlastniť elektronický prekladač môže byť veľmi veľkou výhodou. Využijete ho pri pracovných povinnostiach, štúdiu či výletoch s priateľmi. Od potreby jeho využitia závisí aj správny výber. Aby sa nezmýlili a vybrali si ten najlepší hlasový prekladač práve pre Vás, prečítajte si naše recenzie a hodnotenia týchto šikovných prístrojov.

Automatický prekladač v biznise

Máte problém so zahraničným dodávateľom? Alebo sa vy snažíte expandovať na zahraničný trh? Potrebujete automatický prekladač, ktorý ovláda odborné slovníky. Pomôže vám teda nielen pri výbere jedla z jedálneho lístka, ale aj v technickej či medicínskej oblasti. Takýto elektronický prekladač dokáže napríklad preložiť text zmluvy alebo dohovoriť sa naraz aj s viacerými účastníkmi stretnutia alebo online mítingu.

Cestovanie s hlasovým prekladačom

Cestovanie má rád takmer každý. Kto by nerád navštívil historické pamiatky, pochodil vrcholky hôr, videl nádherné mestá či počúval šum mora? Problém s jazykovou bariérou môže vyriešiť hlasový prekladač, ktorý ovláda množstvo jazykov, dokáže rozpoznať vašu reč a nahlas vysloví preklad v želanom jazyku. Pomocou elektronického prekladača môžete preložiť aj rôzne nápisy na letiskách, menu v reštauráciách alebo hoci aj ponuku wellness v hoteli.

Hlasový prekladač na vzdelávanie

Pokiaľ plánujete štúdium v zahraničí, správne zvolený hlasový prekladač bude presne to, čo potrebujete. Preloží výklad vyučujúceho, otázky spolužiakov, no aj text zo skrípt. A to môže byť vlastnosť zachraňujúca mnohé hodiny strávené nad knihami. Doplnkové funkcie najlepších prekladačov na trhu, ako napríklad prekladač fotografií, vám spolu s kvalitným prekladom uľahčia štúdium aj celkový pobyt v zahraničí.

Elektronický prekladač v práci

Poznáte ten pocit, keď vás pošlú služobne na jednanie do zahraničia a vám zviera žalúdok pri pomyslení na tie problémy v lietadle, hoteli či na konferencii? Aj v takom prípade u nás nájdete vhodné riešenie v podobe hlasového elektronického prekladača. Existujú však zásadné rozdiely medzi prekladačmi – kým niektoré sú priamo vybavené odbornými slovníkmi, kvalita prekladu iných veľmi nepoteší. Preto je vhodné dôkladne si porovnať prístroje a vybrať si ten najlepší elektronický prekladač.

Logo

Copyright © 2024 rebricek-prekladacov.sk