Články

Dubaj — prečo ho navštíviť? GI...

Dubaj — prečo ho navštíviť? GITEX a iné novinky

Dubaj — prečo ho navštíviť? GITEX a iné novinky

V Dubaji sa toho v poslednej dobe deje veľa, vrátane jedného z najväčších a najvýznamnejších technologických veľtrhov na svete s názvom GITEX. Napriek tomu je Dubaj vo všeobecnosti vzrušujúce mesto. Priťahuje množstvo turistov z celého sveta, ktorí chcú zažiť vzrušenie z populárnych jázd na safari spolu s možnosťou vyliezť na najvyššiu stavbu sveta, Burj Khalifa. Toto mesto je tiež atraktívnou destináciou pre podnikateľov a investorov a keďže je skutočne medzinárodným mestom, víta ľudí z celého sveta.

Dá sa s istotou povedať, že ísť do Dubaja sa kvalifikuje ako zážitok na celý život alebo niečo, čo sa určite oplatí zaradiť do svojho zoznamu. Okrem toho sa v tomto meste v Spojených arabských emirátoch koná množstvo atraktívnych podujatí zameraných napríklad na nové technológie, umelecké diela alebo riešenia najväčších svetových výziev. V tomto príspevku sa ponoríme hlbšie do tejto témy so zameraním na GITEX 2021 a EXPO 2020 Dubaj.

GITEX 2021 — čo je nové

GITEX je každoročný veľtrh, ktorý priťahuje množstvo inovatívnych spoločností z celého sveta. Okrem toho víta aj rôzne vládne subjekty a podnikateľov. GITEX 2021 je preto skvelou príležitosťou pre inovatívne nápady a riešenia, ktoré získajú záujem investorov a v dôsledku toho aj pozornosť, ktorú si zaslúžia.

V ročníku 2021 sa konali výstavy veľkých hráčov, ako je Red Hat, malé startupy zo Silicon Valley a ďalšie spoločnosti, z ktorých všetky mali niečo presvedčivé. Tento ročník GITEXu trval takmer týždeň (od 17. do 21. októbra) a možno ho považovať za veľmi úspešný.

Najmodernejšie ručné prekladače slov na GITEXe

Jednou z najzaujímavejších spoločností prezentujúcich sa na veľtrhoch bola Vasco Electronics, spoločnosť špecializujúca sa na výrobu a distribúciu malých prekladačov slov. Ich produkty poskytujú používateľom schopnosť porozumieť viac ako 70 jazykom a zároveň im poskytujú bezplatný neobmedzený a doživotný internet v až 200 krajinách vrátane Spojených arabských emirátov, kde sú náklady na používanie internetu veľmi vysoké, najmä ak plánujete komunikovať s aplikáciou pre smartfón, ktorá vyžaduje Wi-Fi alebo, žiaľ, vaše vlastné dáta.

Vasco Mini 2 a Vasco Translator M3 sa líšia od ostatných prekladačov slov, pretože poskytujú bezplatný doživotný internet bez obmedzenia. Iné zariadenia sú limitované SIM kartou, takže po dosiahnutí tohto limitu je potrebné za dáta platiť viac. V tom prípade sa takýto ručný prekladač javí ako veľmi rozumné riešenie. Ak je to pre vás dostatočne presvedčivé, zariadenia vyrábané spoločnosťou Vasco Electronics sú v súčasnosti vystavené v obchode b8ta v Dubai Mall – najväčšom nákupnom centre na svete.

GITEX a EXPO 2020

Okrem GITEX 2021 môžu turisti navštíviť ďalšie významné a zaujímavé podujatie — EXPO 2020. Ide o spojenie 192 výstavných pavilónov z krajín z celého sveta. Každý pavilón umeleckým a fascinujúcim spôsobom predstavuje kultúru a víziu rozvoja príslušnej krajiny. EXPO 2020 je tiež navrhnuté tak, aby poskytlo priestor na diskusiu o najdôležitejších svetových problémoch a výzvach. Medzi najatraktívnejšie výstavy patrí napríklad Rainforest in the Desert zo Singapuru alebo Poem Pavilion, budova inšpirovaná zosnulým britským vedcom Stephenom Hawkingom, ktorá zastupuje Spojené kráľovstvo.

Gitex

Ručný prekladač na EXPO 2020 Dubaj

Veľtrh EXPO 2020 sa začal 1. októbra, takže sa konal v rovnakom čase ako GITEX. Jeho poslanie „prepojiť mysle“ sa naplnilo, keď jedna zo spoločností z technologického veľtrhu vybavila poľský výstavný pavilón svojimi prekladačmi slov – hovoríme, samozrejme, o spoločnosti Vasco Electronics.

Poskytovaním prekladov z a do viac ako 70 jazykov tieto zariadenia výrazne pomohli členom poľského pavilónu, pretože museli komunikovať s ľuďmi z celého sveta (je vysoko nepravdepodobné, že by každý zástupca rozumel väčšine svetových jazykov) .

Dubai — prečo sa oplatí ho navštíviť?

Dubaj je rýchlo rastúce mesto, ktoré priťahuje veľké množstvo rôznych podnikateľov, investorov a inovátorov. Okrem známych voľnočasových aktivít, akými sú safari a lietanie balónom, je mesto miestom inovácií a rozvoja. Je to skvelá destinácia, ak si chcete na dovolenke oddýchnuť, relaxovať a zabudnúť na prácu, ale aj vtedy, keď sa chcete inšpirovať a objaviť v sebe niečo nové. Dubaj je skutočne medzinárodné mesto, kde sa môže stretnúť a porozprávať veľa ľudí z celého sveta. Takže, bez ohľadu na cieľ vašej cesty, nezabudnite na prekladač slov. Aplikácie pre smartfóny môžu generovať oveľa vyššie náklady, najmä preto, že internet v Dubaji je veľmi drahý.

Vždy je lepšie mať zariadenie so vstavanou SIM kartou s bezplatným internetom. A úplne najlepšie je mať ručný prekladač, ktorý ponúka neobmedzený a doživotný prístup na internet, ako napríklad Vasco Translator M3 a Vasco Mini 2.

Články
Ako kúpiť elektronický prekladač textov a vet?

Ako kúpiť elektronický prekladač textov a vet?

Už ste cestovali do zahraničia? Skúšali ste niekedy komunikovať v jazyku, keď v skutočnosti neviete povedať ani jedno slovo? Elektronické prekladače textov a viet sú v takýchto situáciách skutočnou pomocou. Vďaka prekladaču sa nemusíte obávať ťažkých slovníkov a frazeologických kníh a nemusíte so sebou bojovať, aby ste na konci jazyka našli slovo, na ktoré si práve neviete spomenúť. Musíte iba povedať alebo napísať slovo do prekladača a po pár sekundách ho budete mať preložené do zvoleného jazyka. Trh prekypuje rôznymi elektronickými prekladačmi textu. Viete, na čo sa máte pozerať, aby ste si vybrali ten najlepší prekladač viet? Tu je niekoľko tipov:

Vlastniť elektronický prekladač môže byť veľmi veľkou výhodou. Využijete ho pri pracovných povinnostiach, štúdiu či výletoch s priateľmi. Od potreby jeho využitia závisí aj správny výber. Aby sa nezmýlili a vybrali si ten najlepší hlasový prekladač práve pre Vás, prečítajte si naše recenzie a hodnotenia týchto šikovných prístrojov.

Automatický prekladač v biznise

Máte problém so zahraničným dodávateľom? Alebo sa vy snažíte expandovať na zahraničný trh? Potrebujete automatický prekladač, ktorý ovláda odborné slovníky. Pomôže vám teda nielen pri výbere jedla z jedálneho lístka, ale aj v technickej či medicínskej oblasti. Takýto elektronický prekladač dokáže napríklad preložiť text zmluvy alebo dohovoriť sa naraz aj s viacerými účastníkmi stretnutia alebo online mítingu.

Cestovanie s hlasovým prekladačom

Cestovanie má rád takmer každý. Kto by nerád navštívil historické pamiatky, pochodil vrcholky hôr, videl nádherné mestá či počúval šum mora? Problém s jazykovou bariérou môže vyriešiť hlasový prekladač, ktorý ovláda množstvo jazykov, dokáže rozpoznať vašu reč a nahlas vysloví preklad v želanom jazyku. Pomocou elektronického prekladača môžete preložiť aj rôzne nápisy na letiskách, menu v reštauráciách alebo hoci aj ponuku wellness v hoteli.

Hlasový prekladač na vzdelávanie

Pokiaľ plánujete štúdium v zahraničí, správne zvolený hlasový prekladač bude presne to, čo potrebujete. Preloží výklad vyučujúceho, otázky spolužiakov, no aj text zo skrípt. A to môže byť vlastnosť zachraňujúca mnohé hodiny strávené nad knihami. Doplnkové funkcie najlepších prekladačov na trhu, ako napríklad prekladač fotografií, vám spolu s kvalitným prekladom uľahčia štúdium aj celkový pobyt v zahraničí.

Elektronický prekladač v práci

Poznáte ten pocit, keď vás pošlú služobne na jednanie do zahraničia a vám zviera žalúdok pri pomyslení na tie problémy v lietadle, hoteli či na konferencii? Aj v takom prípade u nás nájdete vhodné riešenie v podobe hlasového elektronického prekladača. Existujú však zásadné rozdiely medzi prekladačmi – kým niektoré sú priamo vybavené odbornými slovníkmi, kvalita prekladu iných veľmi nepoteší. Preto je vhodné dôkladne si porovnať prístroje a vybrať si ten najlepší elektronický prekladač.

Logo

Copyright © 2024 rebricek-prekladacov.sk